40e Rotterdam Marathon

Het was even wachten, maar zondag 24 oktober mag dan eindelijk de veertigste editie van de NN Rotterdam Marathon van start gaan.

40 jaar de mooiste!

Het was even wachten, maar op zaterdag 23 oktober en zondag 24 oktober mag dan eindelijk de veertigste editie van de Rotterdam Marathon van start gaan. Maar liefst drie keer heeft de organisatie het hardloopevenement moeten verplaatsen. Daar waar normaal gesproken in het voorjaar in groten getale over de Erasmusbrug gelopen wordt, vindt de wedstrijd dit jaar plaats in het derde weekend van oktober.

Met een parcours dat bekend staat als één van de snelste parcours ter wereld zullen veel deelnemers bezig zijn met de laatste trainingen op weg naar die PR. Het startschot is aan de voet van de Erasmusbrug. De lopers kunnen rekenen op het nodige support van toeschouwers langs de kant waar zij tenslotte richting finish gaan op de heroïsche Coolsingel.

Naast de marathon wordt er een Kids Run (1 km en 2,5 km), City Run (4,2 km), en een 1/4 marathon georganiseerd. 

Hardlopen Rotterdam wenst alle deelnemers succes met de laatste 'trainings' loodjes en veel succes en loopplezier bij de wedstrijd!

Inschrijven voor de City Run en Kids Runs

Deelnemen aan de Marathon van Rotterdam en de 1/4 marathon is wegens succes al enige tijd niet meer mogelijk. Wel zijn er nog startbewijzen verkrijgbaar voor de 4,2 kilometer City Run Rotterdam en beide afstanden voor de NN Kids Runs. Altijd gezellig om aan mee te doen!

40e rotterdam marathon gaat door

 

Auteur
We Run The City
Blog Categorie
logo

Hardlopen met een groep heeft mij net dat duwtje gegeven

Eline: "Na 500 meter hardlopen was ik al buiten adem of moest ik tussen het hardlopen door pauzes nemen.. Nu loop ik aan één stuk 30 minuten zonder te stoppen!"

Loopanalyse

Een loopanalyse is een uitstekende manier om efficiënter te leren hardlopen.

Hardloopschema’s

Wil je rustig aan beginnen met hardlopen? We helpen je graag op weg met een schema voor 5 weken.