Trainers bij Hardlopen Haarlem

Professionele trainers

Hardlopen Haarlem werkt alleen met professionele trainers, maar stelt plezier boven strakke trainingsschema's. Natuurlijk worden de nieuwste ontwikkelingen op trainingsgebied nauwgezet gevolgd en direct in ons programma ingepast.
De meeste trainers zijn gecertificeerd door de KNAU of hebben een gelijkwaardige certificatie. Een enkeling heeft door jarenlange ervaring zijn kwaliteit als trainer bewezen.

Onze trainers

 • Hoi! Mijn naam is Arjan!

  Na jaren volleybal te hebben gespeeld overgestapt op het hardlopen. Begonnen als loper met een beginnrscursus en het plezier in lopen daar opgepakt. Na het volgen van looptrainers cursus bij de Atletiek Unie nu al een aantal jaren actief als trainer. Ik verzorg trainingen voor beginners en wat meer gevorderden.


  Met de duinen als "achtertuin" is het altijd een plezier te trainen of een training te geven. En bij mij is de thee/koffie na de training net zo belangrijk als de Warming Up, techniek en het lopen!

  Tot snel bij mijn training!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi! Ik ben Jan de Ruiter, vanaf de middelbare school hardloper en ruim 20 jaar hardlooptrainer.
  Tussen mijn 20e en 35
  e
  levensjaar was ik baanatleet, met als specialisatie de 400 en 800 meter. Daar
  heb ik van kundige trainers geleerd dat een goede looptechniek het verschil maakt op de laatste 100
  meter. Na gestopt te zijn met baanatletiek vond ik het zonde om niets te doen met de opgedane
  kennis en heb ik de opleiding Trainer Loopgroepen van de Atletiekunie gevolgd.
  Vrij snel daarna heb ik mijn eerste loopcursus voor beginnende hardlopers gegeven. Dat smaakte
  naar meer! Vervolgens heb ik training gegeven aan beginnende hardlopers bij Start to Run en
  atletiekvereniging KAV Holland te Haarlem en aan gevorderde hardlopers voor Marko Koers Sports.
  Ik merkte dat vooral het looptraining geven aan beginnende hardlopers veel voldoening gaf, niet
  alleen vanwege de fysieke en conditionele progressie die duidelijk waarneembaar was maar nog
  meer vanwege de mentale progressie: de beginnende lopers kregen meer zelfvertrouwen naarmate
  de loopcursus vorderde.
  Mijn aandachtspunten bij het geven van hardlooptraining: het bewaken van de balans tussen
  belastbaarheid en belasting en de juiste looptechniek. Denk hierbij aan de juiste lichaamshouding
  tijdens het hardlopen, pasfrequentie en arminzet. Terug naar de basis dus. En van daaruit rustig
  opbouwen met als doel om blessurevrij en met veel plezier hard te lopen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi, ik ben Jim.

  In 2017 serieus begonnen met hardlopen en nog steeds in de race! Na in mijn jonge jaren te hebben meegedaan aan wat Haarlemse loopjes schreef ik mij in 2017, als ‘challenge’, in voor de halve van Leiden. Na de eerste weken van training mentaal nog veel in mijn hoofd te zitten, voelde het hardlopen steeds meer als een ontspanning en begon ik er echt plezier aan te beleven.

  Nu heel wat loopjes en een Roparun verder is hardlopen totale ontspanning en geluk! Lekker actief in de buitenlucht met de Kennemerduinen en Middenduin als achtertuin vlakbij! Mijn plezier in het hardlopen wil ik graag overdragen aan de groep. Groepsdynamiek is hierin heel belangrijk. Dit gaat gepaard met lol, ontspanning en je fysiek aan elkaar optrekken. Daarbij ondersteun ik lopers graag bij het realiseren van hun persoonlijke doelen.

  Hopelijk zien we elkaar snel in het park!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hi, ik ben Marije en ik heb heel veel zin om samen met jullie te gaan trainen!

  In 2013 ben ik zelf met frisse tegenzin begonnen met hardlopen met als doel om mijn studentenkilo’s kwijt te raken en toch eindelijk iets aan mijn conditie te doen. Hoewel de eerste hardloop kilometers mij zwaar vielen, merkte ik na verloop van tijd dat ik er fysiek en mentaal sterker van werd. Toen ik in 2015 mijn eerste hardloopevenement liep in het dorp waar ik ben opgegroeid was de verslaving een feit! 

  Inmiddels ben ik verschillende hardloopevenementen, halve marathons en zelfs 1 zelf georganiseerde marathon verder en gaat er geen dag voorbij dat ik niet aan hardlopen denk. 

  Het voelde voor mij dan ook als een perfecte stap om in 2021 het bedrijfsleven in te ruilen voor een trainerscarrière in de sport! Inmiddels ben ik gecertificeerd (personal) trainer, coach en hardlooptrainer en doe ik niets liever dan mijn passie aan jullie overbrengen! Tot snel!

   

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Mijn naam is Robbert Visser, 56 jaar oud en ik ben een enorme sportliefhebber. In het verleden heb ik veel halve marathons gelopen en twee hele marathons.

  Daarnaast heb ik ook nagenoeg mijn hele leven aan fitness gedaan. 

  Momenteel loop ik nog steeds regelmatig hard en geef ik op zaterdagochtend training in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een prachtige omgeving! Tevens verzorg ik op donderdagavond een bootcamptraining voor de lokale hardloopvereninging SIB Hillegom.

  Verder heb ik de opleiding Personal Trainer en Kettlebell Pro gedaan.

  In het dagelijks leven ben ik in-en verkoper bij een Bloembollen export bedrijf. 

  Ik probeer wekelijks 4x per week aan krachttraining te doen. Zoals al eerder  gememoreerd, kan ik mij een leven zonder sport nauwelijks voorstellen en ik zie het als mijn doel om zoveel mogelijk mensen voor sporten in het algemeen te enthousiasmeren. 

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • test test test

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Victor Neyndorff is meer dan alleen een vader van vier kinderen. Als doorgewinterde hardlooptrainer heeft hij meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van zowel beginnende als gevorderde hardlopers. Als coach, trainer en pacer heeft Victor een onschatbare kennis opgebouwd die hij graag deelt met jou.

  Met meer dan vijftien New York City Marathons op zijn naam heeft Victor zelf bewezen wat doorzettingsvermogen en toewijding kunnen bereiken. Zijn passie voor hardlopen begon met trainingen onder leiding van de legendarische bondscoach wegatletiek Wim Verhoorn. Tegenwoordig deelt hij zijn expertise op basis van de ChiRunning techniek, die niet alleen helpt bij het overwinnen van blessures, maar ook bij het verbeteren van de loopstijl en het minimaliseren van impact op het lichaam.

  Met zijn aanpak richt Victor zich niet alleen op fysieke prestaties, maar ook op de mentale aspecten van hardlopen. Door middel van mindfulness en luisteren naar het lichaam, leert hij zijn lopers de kracht van zelfvertrouwen en positiviteit te omarmen. Zijn passie is om mensen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen en hun energie niet te verspillen, maar te investeren in groei en empowerment.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.