Traillopen

Je kunt al dertig minuten onafgebroken hardlopen en je weet dat je meer kunt. Je wilt je grenzen verleggen, je conditie verbeteren, en het liefst van de gebaande paden af, dan is de cursus Traillopen voor beginners iets voor jou.

Trail voor Beginners

Je kunt al dertig minuten onafgebroken hardlopen en je weet dat je meer kunt. Je wilt je grenzen verleggen, je conditie verbeteren, en het liefst van de gebaande paden af, dan is de cursus Traillopen voor beginners iets voor jou.

Fit en gezond door Traillopen

Je weet dat hardlopen leuk kan zijn, je conditie is op peil, maar je hebt behoefte aan intensievere trainingen. Je vindt het vooral leuk om in het bos en op onverharde paden te lopen en ook een heuveltje zou je wel eens mee willen pakken. Door de trainingen zal je meer zelfvertrouwen opbouwen in een gevarieerdere omgeving met wisselende ondergronden. Snelheid is ondergeschikt in deze cursus en de focus zal vooral liggen op het opbouwen van duurvermogen, kracht, behendigheid en efficiënt bewegen.

De inhoud van de cursus traillopen voor beginners

In de cursus train je in een groep onder leiding van een trainer die jullie gedurende 13 of 15 weken ruim een uur per week zal begeleiden om aan het eind van de cursus ca 60 minuten achtereen te kunnen hardlopen op onverharde ondergrond, in het bos en/of met hoogteverschillen. In deze hardloopcursus krijg je afwisselende oefeningen die je looptechniek en kracht bevorderen en breid je je uithoudingsvermogen en conditie uit. Deze oefeningen zijn zwaarder dan die in een gewone hardlooptraining.

Beginners en gevorderden traillopen

Na het afronden van de cursus voor beginners, is het ook mogelijk om een cursus traillopen voor gevorderden te volgen. In deze cursus worden de technieken verder uitgebreid. Ga je aan de slag met materialen en wordt er gewerkt aan je duurvermogen en snelheid. Voor deze cursus verwachten we dat je de 10 km binnen het uur loopt op vlak parcours en al enkele trails hebt gelopen.

Waarom

 • conditie & stabiliteit
 • trail looptechniek
 • afwisselende trainingen
 • uitdagende parcoursen
 • professionele begeleiding

Resultaat

 • 60 min. traillopen
 • Duur 13 of 15 weken 
 • ca 1 uur per week
 • €130,- of € 150,- 

 

Startmomenten

 • Januari: 13 weken (€130,-)
 • April: 13 weken (€130,-)
 • September: 15 weken (€150,-)
 • Jaarkaart € 330,-

Jouw trailloop avontuur begint hier, meld je nu aan!

Schrijf je nu in! De cursus ‘Traillopen’ wordt op beperkte locaties gegeven en 
heeft drie startmomenten: in januari, april en september.

Wil je ook beginnen met Trailrun?

De volgende Trailrun cursussen starten in de week van maandag 10 januari. Blijf op de hoogte en ontvang een reminder wanneer het rooster voor het nieuwe seizoen online staat.

Het rooster voor de hardloopcursussen komt enkele weken voor de start van een nieuwe periode online! Wil je van ons een reminder ontvangen wanneer de inschrijvingen voor volgend seizoen geopend zijn? Klik dan op onderstaande button en wij brengen je op de hoogte.

Onze cursussen

Traillopen beginner

logo

Fijne training zonder dat het té belastend is

Annedien over Fitwalk: "Fijne training zonder dat het té belastend is, zeker als je blessuregevoelig bent. Het is tevens ook een goede uitvalsbasis voor hardlopers die rustig aan moeten doen of voor herstel!”

Loopanalyse

Een loopanalyse is een uitstekende manier om efficiënter te leren hardlopen.

Hardloopschema’s

Wil je rustig aan beginnen met hardlopen? We helpen je graag op weg met een schema voor 5 weken.